This page has moved to a new address.

Sommerlæsning på Østerbro bibliotek

Liv med litteratur: Sommerlæsning på Østerbro bibliotek

Liv med litteratur

En bogblog til inspiration

torsdag den 5. maj 2011

Sommerlæsning på Østerbro bibliotek

Billede lånt fra Østerbro biblioteks hjemmeside

Her til aften har jeg været til en bogcafé på Østerbro bibliotek med temaet "sommerlæsning", hvor to bibliotekarer, Christine Nederlund og Rikke Smith, anbefalede bøger til rolige sommerstunder i solen (eller indenfor i regnen - man ved jo aldrig med den danske sommer). Det kostede 25 kroner, og så var der rød- og hvidvin og lidt snacks. Jeg har ikke været til bogarrangementer på Østerbro bibliotek før, men det er helt sikkert noget jeg vil gøre igen! Der var en virkelig hyggelig stemning og en masse forskellige boganbefalinger fra både Christine og Rikke, men også fra de andre deltagere.

Her er nogle boganbefalinger i forskellige genrer, jeg vil følge op på. Nogle af bogbeskrivelserne er fra Gyldendal.

- En kongelig læser af Alan Bennett
En lille sjov bog, der handler om den engelske dronning, der opdager glæden ved litteratur.

- Sidste nat i Twisted River af John Irving
Romanen starter i 1954 i feltkøkkenet på en skovnings- og savværksboplads i den nordlige del af New Hampshire, hvor en ængstelig 12-årig dreng forveksler den lokale betjents kæreste med en bjørn - med katastrofale konsekvenser.

- Ulven af Katrine Marie Guldager
ULVEN er en fortælling fra Køge i tiden omkring Anden Verdenskrig. Personerne elsker og hader hinanden, misunder hinanden og glæder hinanden. Og hver gang de giver efter for deres mørkeste instinkter, stikker ulven sit grimme ansigt frem. Det meste af tiden bor den på loftet hos den lille familie i Køge. 

- Hildegaard II af Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Hildegard af Bingen var nonne, visionær, forfatter, komponist og lægekyndig. Historien om hende rækker ud over hendes skrift og samtid. Romanerne om hende er et nuanceret portræt af en kvinde, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder, og som i sit virke tog store eksistentielle temaer under behandling: tro, tvivl, kald og afkald.

- Druknehuset af Maria Helleberg
Druknehuset er en roman, der myldrer af liv og indirekte tegner et portræt af afslutningen på Danmarks storhedstid: Slavehandlen ophører, søherredømmet forsvinder, Norge må afstås til Sverige og riget går bankerot. Og midt i det ernorme sammenbrud sidder Ernst Schimmelmann. 

- Dodo af Bering Haarup
Nogen har brug for et eksemplar af en for længst uddød fugl, en dronte; nogen kan måske levere. Penge er på spil, og penge er altid interessant. Der er basis for store og små manøvrer, plattenslageri og dygtig fusk. Historien foregår i en nær fremtid, hvor en masse dyrearter er ved at være uddøde.

- Jussi Adler-Olsens afdeling Q serie
De tre første bind i krimithrillerserien om Afdeling Q, Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P, har gjort Jussi Adler-Olsen til en af de mest læste og populære forfattere i Danmark. Senest sås det, da Flaskepost fra P udkom i oktober 2009 i et oplag på 25.000 eksemplarer: Allerede på udgivelsesdagen måtte forlaget sætte et genoptryk i gang, og til dato er titlen trykt i mere end 80.000 eksemplarer. Flaskepost fra P strøg desuden direkte ind på bestsellerlisterne, hvor den har befundet sig lige siden.

- En halv gul sol af Chimamanda Ngozi Adichie
En halv gul sol er en stor episk fortælling om Biafrakrigens rædsler - og om kærlighed, svigt og forsoning. 

- Silhouet af en synder af Leonora Christina Skov
Det er november 1914. Nella vender tilbage til sit barndomshjem, godset Liljenholm, efter at hendes mor, den anerkendte forfatter Antonia, er død. Sammen med sin sekretær Agnes begynder hun at rydde op i hendes mors enorme mængder af papirer, manuskripter og dagbøger. Under oprydningen viser det sig, at Antonia har haft en tvillingesøster, der som barn sprang i døden fra godsets tårnværelse. Eller gjorde hun?

- En charmerende mand af Marian Keyes
4 kvinder - 4 hemmeligheder, 1 politiker - 1 giftemål. Da den irske politiker Paddy de Courcy skal giftes, har det særlig betydning for 4 kvinder, som han har været i berøring med i gennem tiden. Langsomt afsløres, hvorfor og hvordan han er blevet den, ha

- Chokoladeheksen af Joanne Harris
Det er nu fem år siden, at Vianne Rocher og hendes datter Anouk måtte forlade landsbyen Lansquenet efter at være kommet på kant med byens præst, der ikke syntes om de søde fristelser i Viannes chokoladebutik og slet ikke om hendes lidt alternative livsstil.
Nu har Vianne fået en datter til, Rosette, og familien er flyttet til Paris. Vianne har åbnet en chokoladebutik på Montmartre, men hun har lært af erfaringerne fra Lansquenet og sørger for ikke at skille sig for meget ud. Hun fremstiller ikke længere sin egen chokolade, dyrker ikke den okkulte tradition, har skiftet navntil Yanne og har sagt farvel til sit livs kærlighed: Roux, som også er Rosettes far.

- Han danser på sin søns grav af Martin Kongstad
Mikkel Vallin er mad- og livsstilsjournalist på et stort dagblad, tiden er de svimlende opgangsår mellem 2003 og 2008, og gennem Vallin kommer vi ind i vennekredsen af forkælede og selvtilstrækkelige 40-årige, opflasket på kartoffelrækkekulturradikalisme og andet godt. 


- Alt hvad jeg bærer har jeg hos mig af Herta Müller
Vinder af nobelprisen i litteratur 2009. Handler om den 17-årige Leopold, der er del af det tyske mindretal i Rumænien. Kort efter 2. verdenskrig deporteres han og kommer i arbejdslejr, og her følger man hans kamp for overlevelse. Det skulle være en virkelig smuk historie og virkelig flot skrevet.

- En slags kærlighed af Ray Kluun
Historien om en mand, der er sin kone utro mens hun kæmper mod brystkræft og handler om nogle af livets svære dilemmaer. Baseret på forfatterens egen historie.

Ja, jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal nå at læse det hele :-) Man kan jo blive helt vildt inspireret og få mange idéer af andres boganbefalinger, og måske især bibliotekarernes. De er jo de professionelle ;-) Så husk at spørge din lokale bibliotekar til råds næste gang du skal vælge en ny bog, det udvider horisonten.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start