This page has moved to a new address.

Bavian af Naja Marie Aidt

Liv med litteratur: Bavian af Naja Marie Aidt

Liv med litteratur

En bogblog til inspiration

lørdag den 14. maj 2011

Bavian af Naja Marie Aidt

Første udgivelse: 2006
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 217
Genre: Noveller

Jeg læste denne novellesamling som del af bogudfordringen 2011 i februar måned, hvor emnet var novellesamlinger. Den er mit første møde med Naja Marie Aidts forfatterskab, men nok ikke det sidste. Bogen indeholder de 15 noveller "Bulbjerg", "Søndag", "Bryllupsrejse", "Solbær", "Torben og Maria", "Stjernehimmel", "Hun græder ikke", "Slik", "Store træers grønne mørke", "Tur i bil", "Konference", "Afbrydelse", "Kvinden i baren", "Sår" og "Myggestik".

Novellerne handler om dagligdagssituationer, hvor alting alligevel ikke er helt almindeligt. Historierne er uden filter og kommer omkring nogle af de mere mørke hjørner i det menneskelige sind, blandt andet temaer som vrede, vold, sex. I "Bulbjerg" følger man en lille familie, der farer vild i den danske natur, og hvilke destruktive følelser det bringer op hos faren.

Novellerne er virkelig godt skrevet og rammer en direkte i maven, hvor følelserne sidder. Nogle af dem kan være ret svære at forstå ved første gennemlæsning, for eksempel "Bryllupsrejse", hvor den engelske digter William Blake's digte citeres, og spiller en central rolle i historien. Her er det nødvendigt med et forhåndskendskab til ham, for fuldt at forstå digtenes rolle i historien.

Jeg er helt sikkert ikke færdig med at læse Naja Marie Aidt, og jeg glæder mig, til den roman hun er på vej med. Bavian kan købes hos elounge for 63 kroner.

Etiketter:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start